27 Mayıs 2015 Çarşamba

Denizli-Pamukkale




     Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur.
      Eski Hierapolis kenti, toplam 2700 metre uzunluğunda, 600 metre genişliğinde ve 160 metre yüksekliğindeki beyaz "kalenin" üzerine inşa edilmişti. Pamukkale, Denizli'nin 20 km uzaktaki merkezindeki vadinin karşı tarafındaki tepelerden görülebilir. 5-10 km yakınında Laodikya antik kenti bulunur. 5 km ilerisinde ise uluslararası bir termal merkez olan Karahayıt köyü vardır. Pamukkale UNESCO tarafından belirlenen Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır. Travertenler görsel zenginliğin yanı sıra kalp rahatsızlıkları romatizma göz ve deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
    Pamukkale terasları, kaplıca suyu tarafından çökeltilmiş bir tortullu kayaç olantravertenden oluşur.
Bu bölgede, 35 °C den 100 °C ye kadar olan sıcaklık aralıklarında 17 adet sıcak su kaynakları vardır.

1 yorum:

  1. Uzaktan bakıldığında bile o muhteşem görüntü insanı büyülemeye yetiyor. Daha yola çıkmadan başlayan heyecan o güzelliği görünce daha da arttı.Resmen beyaz cennette gibiymiş tek kelime ile harika ! Bir diğer görülmesi gereken yer ise antik tiyatro... Bu tarihi güzellikde çok hoşuma gitti. Bu tarihi güzelliğin korunması beni çok mutlu etti. Pamukkale beni kendine hayran bıraktı. Görülmeye değer gerçekten :)

    YanıtlaSil